На Закарпатті збудували збагачувальну фабрику

Міжнародна компанія Avellana Gold, що інвестує в розробку Мужіївського родовища поліметалів на Закарпатті, побудувала збагачувальну фабрику.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу компанії.

"Перша частина реалізації нашого проекту – це масштабний екологічний проект, адже завдяки спеціальній технологічній схемі відвали будуть очищені на 85-90% від важких металів. А замкнутий цикл виробництва дозволить повторно використовувати 85% води від потрібної кількості", – розповів голова українського представництва компанії Avellana Gold Андрій Смолін.

У рамках наступного етапу Avellana Gold планує повністю відновити роботу Мужіївського родовища.

Як зазначили в компанії, сучасна збагачувальна фабрика знизить потреби країни в імпорті цинку, свинцю і дорогоцінних металів. "З виробничою потужністю проекту Avellana Gold 500 тис. тонн на рік, обсяги реалізації цинку повністю перекриють імпорт свинцю в Україну та на більше ніж 50% – імпорт цинку. Ефективність видобутку дорогоцінних металів збільшиться у майже 10 разів порівняно з попереднім проектом розробки Мужіївського родовища", – каже Смолін.

Запуск збагачувальної фабрики забезпечить роботою близько півтисячі мешканців регіону, а також   сплату податків до місцевого і державного бюджетів від $3,5 млн на рік.

За прогнозами компанії, в цілому фіскальні платежі працюючого підприємства складуть  $10 млн на рік.

Довідка: Avellana Gold – міжнародна інвестиційна компанія, що займається розвідкою і розробкою родовищ корисних копалин в Україні та країнах Східної Європи. У 2016 році компанія відновила реалізацію проекту Мужіївського родовища. Загальний обсяг інвестицій – понад $150 млн.

Компанія придбала підприємства "Карпатська рудна компанія" і "Західна геологорозвідувальна компанія", що володіють спеціальними дозволами на видобуток і розвідку поліметалічних руд в Західній Україні (Мужіївське, Берегівське і Квасівське родовища).