"ГрадОлія" зацікавила китайських бізнесменів (ВІДЕО)

Сьогодні, 10 липня, ТОВ "Група компаній "ГрадОлія" відвідала делегація представників великих китайських компаній.

Як повідомляє кореспондент БІЗНЕСу, зокрема, у складі делегації – шість представників найбільшої аграрної корпорації Shaanxi Food and Agriculture Group (провінція Шаньсі), три представника одного з чотирьох найбільших банків Китаю Bank of China і два представника компанії Wuka Asset Management (Шанхай).

Вони прибули з метою налагодження ділових контактів з провідними українськими компаніями в області переробки і торгівлі аграрною продукцією, а також обговорення спільних інвестиційних проектів в галузі виробництва і переробки аграрної продукції.

У рамках ознайомчої зустрічі засновник компанії Станістав Таршин обговорив з делегацією потенційні спільні проекти в області
виробництва і переробки агропродукції та продемонстрував гостям відеоролик про діяльність "ГрадОлії".

25c5a5fe ecac 4345 8aad e509d96d3a10

Зокрема, він зазначив, що Група компанія реалізує свою продукцію до 30 країн світу, в тому числі в Китай. "Ми один рік тільки працюємо на цьому ринку, він складний і непростий, але став дуже успішним. Ми навчилися багато чому. Для нас це був неначе іспит – вийти на міжнародний рівень", – сказав Таршин.

У коментарі БІЗНЕСу він зауважив, що перше, що потрібно знати перед виходом на китайський ринок – законодавство, банківську систему, мати сертифікати на продукцію.
"Тобто, це якість, умови поставки. Звісно, важко змагатися з іншими брендами. І ця дорога дуже складна. Тому потрібно вивчати китайський менталітет і задовільнити їх забаганки. Китайський ринок любить яскраві етикетки, вишукані упаковки, а не звичайні білі. Іноді у них дорога олія йде у подарунок, як у нас коньяк чи віскі", – розповів бізнесмен.

Зацікавленість китайської сторони у співпраці з українським виробниками агропродукції, зокрема олії, Таршин пояснив законодавчими змінами в Китаї. "Вийшла постанова, що потрібно забезпечити населення якісними продуктами харчування. Було поставлено завдання змінити вартість ввізного мита із 40% до 16%. Китайці запросили інші країни ввозити якісну продукцію. Без геополітики тут теж не обійшлося. Це стосується і відносин США – Китай", – сказав засновник "ГрадОлії".

Довідка: До складу групи компаній "ГрадОлія" входять виробничі та торговельні підприємства, зокрема: ТОВ "ОЕЗ ГРАДОЛІЯ", ТОВ "ГРАДОЛІЯ РАФІНАЦІЯ", ТОВ "ГРАДОЛІЯ ФУДС", які здійснюють закупівлю, переробку олійних культур і реалізацію готової продукції.

Продукція реалізується компаніями Групи на 98% на експорт у понад 35 країн світу, що забезпечує постійні надходження валютної виручки в Україну.  На підприємствах "ГрадОлії" працюють понад 450 людей.