МХП продає свою птахофабрику на Івано-Франківщині

Аграрний холдинг "Миронівський Хлібопродукт" (МХП) оголосив про намір припинити до початку вересня виробництво гусячого м'яса та фуа-гра на Снятинській птахофабриці в Івано-Франківській області.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу МХП.

Активи птахофабрики, які складають менше 0,5% активів Групи МХП, в даний час пропонуються до продажу.  "МХП вважає, що виробництво фуа-гра не відповідає стратегії і політиці компанії, яка є світовим лідером у сферах захисту навколишнього середовища, соціальної відповідальності і турботи про тварин", – пояснили в агрохолдингу.

До такого висновку МХП дійшов після перегляду свого стратегічного маркетингового плану в червні 2019 року.

Нагадаємо:

У липні три підприємства Групи МХП підтвердили відповідність європейським екологічним стандартам ISCC EU.

Довідка: МХП – вертикально інтегрований лідер українського аграрного виробництва з європейським акціонерним капіталом і закордонними виробничими активами, що працює в галузях птахівництва, рослинництва, зернопереробки, виробництва комбікормів, м'ясопереробки та тваринництва. В активі холдингу – понад 30 підприємств.

Продукція МХП постачається ​​на ринки 80 країн світу. Зарубіжні виробничі активи холдингу представлені підприємствами в Нідерландах і Словаччині.

66% акцій МХП належить бізнесмену Юрію Косюку через компанію WTI Trading Limited.