ALFA Smart Agro нарощує обсяги виробництва

У 2019 році об’єми виробництва продукції Білоцерківського заводу препаративних форм зросли на 24% або на 1 тис. т/рік порівняно з 2018 роком.

Про це БІЗНЕСу повідомив Роман Шпаченко, директор заводу, що входить в структуру компанії ALFA Smart Agro.

За його даними, цьогоріч на заводі виготовлено 6,2 тис. т засобів для захисту рослин. При цьому максимальні виробничі потужності підприємства складають 12,5 тис. т готової продукції на рік.

"Завод щороку нарощує обсяги виробництва і наступний рік не стане винятком. На 2020 рік ми очікуємо, що виробництво перевищить 7,0 тис. т.  Відповідно очікуваний річний приріст в наступному році складе близько 13%", – зазначає Шпаченко.

Завод препаративних форм у Білій Церкві почав працювати у кінці 2016 року. До його запуску компанія 15 років займалася реєстрацією та постачанням на український ринок імпортних препаратів для захисту рослин. Сьогодні виробничі площі ALFA Smart Agro представлені трьома цехами, де цілодобово працюють шість ліній. Безпосередньо на виробництві задіяні 60 працівників.

"Тільки за останні 2 роки інвестиції в логістичний комплекс та виробничі потужності склали понад 110 млн грн. Включаючи інвестиції на суму 1,25 млн грн в міні-завод, що працює в новій лабораторії департаменту досліджень і розробки", – зазначив директор заводу.

Цьогоріч у компанії відкрито нову лабораторію департаменту досліджень та розробки. Тут створюють нові формуляції та тестують препарати на відповідність світовим стандартам якості. Для цього використовують найсучасніше обладнання: кліматичну камеру, рідинний хроматограф, лазерний аналізатор розміру часток, спектрограф, віскозімет тощо. У 2020 році в оснащення лабораторії та міні-заводу інвестують ще 1,5 млн грн.

Компанія планує й далі нарощувати потужності, інвестуючи у виробництво гранульованих форм препаратів. Це перспектива розвитку на найближчі два роки. За підрахунками Шпаченка, у проєкт з виробництва гранульованих ЗЗР потрібно інвестувати $1-1,2 млн.

Він також додав, що компанія розглядає можливість перенести виробництво ЗЗР із Китаю та Індії в Україну. Сьогодні більше половини продукції, яку реалізує ALFA Smart Agro під своїм брендом, виготовляють на заводі в Україні, решту на виробничих площах партнерів у різних країнах. Для цього є як економічні, так і технологічні причини.

"Деякі препарати сьогодні робити в Україні не вигідно, а деякі – просто неможливо. Тому ми також розглядаємо потенційні інвестиції в обладнання, що забезпечить нам технічну можливість виготовляти продукцію, яку сьогодні замовляємо в інших виробників. Це проєкт глобального розширення компанії, перспективи якого перевищують найближчі 5 років", – каже директор Білоцерківського заводу.

Окрім того, сьогодні компанія націлилася на освоєння світових ринків збуту. Керівники ALFA Smart Agro зазначають, що реєстрація в Європі – процес складніший, довший і дорожчий порівняно з українським. Наразі триває реєстрація препаратів ALFA Smart Agro в Молдові, Білорусі, Польщі та Румунії. В 2021 році в компанії планують розпочати продажі своєї продукції в ці країни.

Нагадаємо, на початку 2020 року компанія ALFA Smart Agro планує вивести на ринок 4 нових препарати.