Черкаський "АЗОТ" інвестував у модернізацію 188 млн грн

За 11 місяців 2019 року Черкаське ПАТ "АЗОТ", що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, вклало в основні фонди підприємства більше 188 млн грн.

Про це інформує БІЗНЕС із посиланням на пресслужбу Group DF.

Модернізація і капремонти в основних технологічних цехах підприємства були спрямовані на зниження собівартості готової продукції та забезпечення надійного і безперебійного виробництва.

Читайте також: Ембарго на міндобрива з Росії — це перемога в битві, але не війні, — аналіз

"188 млн грн – це загальна сума, яку вкладено в капітальні ремонти і модернізацію за 11 місяців 2019 року. Для порівняння: в 2018 році було вкладено близько 147 млн грн. Три основні чинники сприяли тому, що в минулому році підприємство змогло запрацювати "на повну" та розпочало реалізацію програм з модернізації. По-перше, вдалося забезпечити виробництво природним газом. По-друге, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вчасно ввела захисні антидемпінгові заходи щодо російських добрив. І, по-третє, дуже важливо, що акціонер продовжує інвестувати в завод", – зазначив голова правління ПАТ "АЗОТ" Віталій Скляров.

Нагадаємо, черкаський "АЗОТ" збільшив виробництво мінеральних добрив.

Довідка:

ПАТ Черкаський "АЗОТ" (Черкаси) – одне з найбільших українських хімічних підприємств, яке з 2011 року входить в групу підприємств азотного бізнесу Group DF. Основний напрямок роботи підприємства – виробництво мінеральних азотних добрив. Проєктна виробнича потужність "АЗОТу" з виробництва аміаку складає 962,7 тис тонн на рік, аміачної селітри – 970 тис тонн на рік, карбаміду – 891,6 тис. тонн на рік, КАС – 1 млн тонн на рік. У 2018 році підприємство виробило майже 1,3 млн тонн добрив.

Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у ниці країн Європи та Азії. Зокрема, Group DF – один з найбільших на території Східної Європи інвесторів у газорозподільну, хімічну, титанову і портову галузі. Група також розвиває бізнес у сферах сільського господарства, медіа. Засновник і власник Group DF – український бізнесмен Дмитро Фірташ.